Hogyan gyógyítanak az ásványok?
2018. március 03. írta: Gazda Mónika

Hogyan gyógyítanak az ásványok?

Hogyan gyógyítanak az ásványok?   

    Ametiszt

A gyógyító kövek, az ásványok energetikai rendszerét, sokan, többféle képpen  használják és állítják. Bizonyos emberek érzékenyebbek olyan dolgokra, melyek  mások számára nem érzékelhetőek. Lehet ez a tisztán érzékelés, legyen az  látás, hallás de érzés formájában is. A gyógyító kövek hatásait, ezeknek az  embereknek az elbeszélései alapján és személyes megtapasztalásaink és ősi  feljegyzések alapján is mondhatjuk, hogy az ásványok gyógyító energetikával  rendelkeznek. De honnan ered a gyógyító erejük?

Bizonyítékok az ősi használatra

A betegségek gyógykövekkel való kezelésére történő első konkrét utalásokat a kínai kultúrában, már 5000 évvel ezelőttről találunk. Arisztotelész feljegyzéseit is ismerjük a drágakövekkel való kezelés módszereiről. 
A Bibliában is találunk utalásokat a kövek erejére. Égi Jeruzsálemből": "És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istenből szállott alá a mennyből. Benne vala az Isten dicsősége; és annak világossága hasonló vala a legdrágább kőhöz, úgy mint kristálytiszta jáspis kőhöz;...És a város kőfalának alapjai ékesítve valának mindenféle drágakövekkel.". (Jel. 21,10-11. és 19.)

A 16. sz.-tól bizonyíthatóan fontos szerepet játszottak a gyógyászatban.Philip Aureolus Bombast, akit ma "Paracelsus" néven ismerünk, kimagasló eredményeket ért el, melyet "Az ásványokról" írott művében hagyott hátra.

Vitathatatlan -még a klasszikus orvostudomány szerint is-, hogy a test számára létfontosságúak az ásványok és a nyomelemek. A gyógyfürdők vizében oldott ásványi anyagok segítenek leküzdeni a betegséget, s manapság mindenki iszik "ásványvizet" is.

Kutatások megállapították, hogy létezik kölcsönhatás az ásványok és környezetük között. A fény, de akár bőrünkmelege vagy nedvessége is megváltoztatja az ásványok molekuláris szerkezetét. Ebből pedig az a feltételezés fakad, hogy a változás fordított irányban is megtörténhet.

           Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve alapján

 

       

Rózsakvarc, achát, kagyló szivecskével könyvjelző   Hegyikristály, akvamarin, achát (festett) baglyos könyvjelző   Hegyikristály, jáspis, kvarckristály könyvjelző

 

Ásványok keletkezése, hatásuk kialakulása

 

A kőzetek olyan nagy kiterjedésű ásványtömegek, illetve jellemző összetételű ásványegyüttesek, amelyek meghatározott természeti folyamatban egységesen képződnek, s a Föld szilárd kérgét alkotják. Az egy ásvány tömegéből álló kőzeteket monominerális vagy homogén kőzeteknek nevezzük. A kőzetek együttesen képződött ásványok jellemző társulása. A kőzetek típusa, függ az összetételétől, a rá ható különböző természeti erőktől. A természetben, a föld mélyén keletkezett ásványok, az összetételüktől, és a rájuk ható erőktől függően, rezgést vesznek fel.

A kvantumfizika kutatásai bebizonyították, hogy az anyag részecskéi is rezegnek, a rezgés hatására hullámot bocsájtanak ki. Így, az a minőségű rezgés, melyet a föld mélyén összegyűjtött az ásvány, képes az új helyén tovább rezegtetni. Ezáltal a környezetére gyakorolja a hatását. Ha egy ásvány ékszert viselünk magunkon, akkor a saját rezgésünk és az ásvány rezgése találkozik.

Ezek hatást gyakorolnak egymásra, így képes az ásvány gyógyító kövek funkciójával, rezgésével a mi rezgésünkön finomítani. Képes az ásvány környezete átvenni a rezgését. Attól függően, hogy hol kívánjuk ezt a finomított rezgést élvezni, használhatjuk lakóterünkbehasználati tárgykéntimáink energiájának tárolására és természetesen ékszerként is. Minél közelebb van testünkhöz, annál jobban érezhetjük jótékony hatásait. 

 Mivel a rezgés oda-vissza hatást gyakorol, az ásványaink is szennyeződnek. Ezért is fontos, hogy a időnként tisztítsuk és töltsük kedves ásványainkat, hogy a durvább, összegyűjtött energiát eltávolítsuk. 

Aki fogékonyabb ezekre a rezgésekre, azoknak egy csoda ezeknek a rezgéseknek a megélése. Egyszerűen elbűvölőek tudnak lenni. Magával tudja ragadni az embert, és szíve szerint ki sem engedné a kezéből, ha egyszer megfogta. Ez a jel utal arra, hogy szívből választottunk, vagyis az ásvány választott minket. 

Ezért, ha ékszerként viseljük, folyamatosan velünk lehet, érintkezik a bőrünkkel. Tehát akkor is hat, ha nem is figyelünk rá. 

 Ha értesülni szeretnél a további cikkekről, érdekességekről, a facebook oldal kedvelésével ( Nika ásvány-ékszer ), ez lehetővé válik. De Hírlevélre is feliratkozhatsz. 

 Gazda Mónika

 

    

    

A bejegyzés trackback címe:

https://nika-asvany-ekszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6413658658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.