Lélekgyógyászat

Mi is a lélekgyógyászat?

Lélekgyógyászat

angyali_kepek_001.bmp

A lélekgyógyászat, az érzésekkel, az energiatesttel való foglalkozás. A kezelés illetve gyógyítás, abban segít, hogy életünk, létünk motorját, katalizátorát hozzuk harmonikus állapotba. Mentális állapotunk, érzelmeink befolyásolják a fizikai és az asztrális testünk állapotát is. Lélekgyógyászattal a lélek és mentális test blokkjait, elakadásait, fájdalmait, bilincseit oldjuk.

Mikor nézünk egy filmet, egy mesét, akár szemünk előtt történő eseményeket, mind hat érzelmi állapotunkra. A filmen nevetünk, pityergünk, a főhősért és a jó győzedelmeskedéséért izgulunk. Fizikai jelei vannak, az érzelmeknek, melyeket átélünk, a szívműködésünkre, a légzésünkre, az izzadásra, a könnycseppjeinkre hatnak  folyamatok.  Az érzelmek, a lélek minőség állapota fizikai állapotváltozásokhoz vezet. Kár is lenne tagadni.

Ezek a megélt minőségek energiával töltik fel a mentál testünk részeit. Ezek, ha pozitív rezgésűek, akkor nagyon sok előnyt kovácsolhatunk belőle, személyes fejlődésünk területén. De amennyiben negatívak, vagy az idő során azzá váltak, akkor gátakként lehetnek jelen a lelkünk bugyraiban. Megfejlődésük nagyon keserves, hosszan tartó és elkeserítő tud lenni.  De megéri a kitartás és a fejlődés, hiszen olyan kincseket találhatunk önmagunk rejtekében, melyek szárnyakat adnak. �

Mentál test felépítése

Arról tudok írni, ahogy számomra össze áll a mentál test, melyben érezzük a lélek minőségeit. Saját tanulmányaim és tapasztalataim alapján, az én szimbólumrendszeremen keresztül próbálom azt a világot megérteni, ahol nincs fizikai. Próbáljuk meg lefordítani és megvilágítani a mélységeinket, a fizikai értelmezésben.

A test, lélek és szellem hármassága, mely felépíti lényünket. Testjeink, különböző tanítások szerint más és más elnevezéssel kerültek a köztudatba. A fizikai test, a metál test és az asztrál test, megfogalmazás számomra ugyanazt takarja. Ilyen összefüggésben, a lélek, mint a mentál test minősége jelenik meg. Az általam képviselt  lélekgyógyászat ezzel a részünkkel foglalkozik.

Csakrák

Az érzelmi minőségekkel teli 7 fő csakra, a mentál test gerincét alkotja. Ezekben lévő blokkok, gátak, ígéretek, fogadalmak, negatív hitrendszerek igen széles tárháza előfordulhat. Ezeknek lehet az eredete ebben az életben, de lehet előző életekben is. Nem is gondolnánk, hogy egy valamelyik előző életben tett apácai szüzességi fogadalom, tisztátalanság érzését és blokkrendszerét ülteti el, mely nem csak a szexuális életet érzi tisztátalannak, de a gyermeket is. Jelen életében, eszébe sem jutott, hogy gyermeke legyen. Ezt oldottuk, így szabad akaratával, gátak nélkül, el tudja dönteni, hogy vállal-e gyermeket, vagy sem.

A csakrák vagyis a csakra központok mélyebb szintjeiben, a blokkokhoz programok is tartozhatnak, melyek adott helyzetben, aktiválják az érzelmi központokat. A csakra központok tisztítása, az Arkane energetics, azaz Thuróczy Róbert tanításain alapulnak.  

Az adott probléma tükrében hangolódunk, hogy melyik csakrával és annak melyik blokkjával kell az adott kezelésen foglalkozni. Ez mindig változik és mindig egyénre szabott.

Meditációkban is tisztíthatjuk, blokktalaníthatjuk a csakráinkat. Erre teret ad, a csakra meditációs sorozat.

Számos mellék csakránk, energetikai rendszerünk van. Ezek közül inkább a talp és a tenyér csakrákkal, mint elvezető rendszerrel foglalkoztunk eddig. Mely az energetikai egyensúlyhoz nagyon fontos lehet.

A kitöltő struktúra

Nemrég egy olyan tanítás részese lehettem, mellyel sikerült megértenem és a kezelések alkalmával hatékonyabban foglalkoznom a lélekkel. Röviden a tanításról itt olvashatsz.

Számomra úgy jelent meg ez a struktúra, ami csakrákat körülvevő térről annak lelki eredetű szennyezettségéről adott információt. Akár behúzó erő, akár köd szerű lepel, akár megváltozott felépítés jellemezheti. Ez a tér, szegmensekre oszlik, funkciótól, jelenléttől függően. Jobb és bal oldali dominanciától, mint a jin és jang minőségeink, a befogadó és az irányító, a férfi és a női minőség függvényében. Pld. Ugyan az, a nem felelek meg, kevés vagyok hozzá, bal oldalon az anyának való érzelmi lelki megfelelés, hogy nem vagyok elég JÓ. A jobb oldalon az apai minőség, hogy nem vagyok képes megtenni, elég jól cselekedni, nem tudok teljesíteni. A szegmenseknek felső illetve alsó részből állhatnak, mely szintén a dominanciára utalnak. A felső inkább a cselekedetek, érzetek az alsó inkább a haladás, az életút összefüggéseiben láttatta magát. Azonkívül a középpont, az önbizalom, az éntudat, a belső tartás, ami belső oszlop formát öltött. A több összetevős struktúrának vannak eredő (alsó), működtető (középső) és felső része is.

Ezek a csakrákban lévő blokkoldások és a strukturális tisztítások jelentős változásokat hoznak a lelki minőségeinkben. A blokkok, gátak, negatív hitrendszerek nélküli,  szabad akaratunk érvényesítéséhez segítenek hozzá. Hogy tisztán, fénytől vezérelve tudjuk meghozni a döntéseinket, és az életúton való haladásunkat.

Gazda Mónika